Tillsammans skapar de en trygg miljö

– Vårt samarbete med Forstec började med ett fabrikationsfel. Min kontaktperson på Forstec, Marieke Enfield, agerade dock snabbt och proffsigt och ordnade det hela på bästa sätt. Nu hör jag ofta av mig till henne när jag behöver hitta saker som inte finns någon annanstans.

Lena Puhv är tandsköterska på Gamla staden tandvård och har lång erfarenhet inom både folktandvården och privat tandvård. Hon har jobbat på flera kliniker tidigare men har nu landat på Gamla staden tandvård tillsammans med tandläkare Sam Shahir, som äger kliniken sedan några år tillbaka. Sam förverkligar sin dröm och driver en praktik där han och Lena levererar den tandvård de alltid velat arbeta med.

– Jag arbetade även ett tag på Oral Care med vård på äldreboenden. Nu gör jag något helt nytt och det är spännande och utvecklande, konstaterar Lena.

Förutom traditionell tandvård arbetar Gamla staden tandvård med implantat, protetik och en hel del med osynliga tandställningar.

– Dessutom brinner vi för att ta hand om patienter med tandvårdsrädsla, säger Lena. Vi har lång erfarenhet av detta. Hos oss är patienten alltid i fokus och ska känna sig trygg. Vi pratar ofta om att vi är ett team med tre personer, patient, tandläkare och tandsköterska som jobbar tillsammans och ser till att alla är med på resan. Målet är att prioritera kommunikation och därigenom skapa ett avslappnat samarbetsklimat, säger Lena.

Olycklig start ledde till bra samarbete

– Vårt samarbete med Forstec började med ett fabrikationsfel. Av de nya handskar som vi köpte gick varannan sönder, så jag fick skicka tillbaka hela beställningen, berättar Lena. Min kontaktperson på Forstec, Marieke Enfield, agerade dock snabbt och proffsigt och ordnade det hela på bästa sätt. Nu hör jag ofta av mig till henne när jag behöver hitta saker som inte finns någon annanstans. Häromdagen behövde jag till exempel snabbt kylslangar till vår nya OP-maskin och Marieke löste det direkt, säger Lena Puhv, tandsköterska på Gamla staden tandvård i Malmö.

logo