JAG JOBBAR PÅ

KLINIK

JAG JOBBAR PÅ

LABB


X

Openmill

tesch_fortec_160921_3830_small

Save

Save

För dig som satsar på digital tandvård

OpenMill finns till för dig som behöver svensktillverkad, högkvalitativ protetik. I den digitala framställningen av tandvård arbetar vi med OpenMill CAD/CAM-produktion av kronor, broar och individanpassad implantatprotetik. Vi på Forstec utvecklar hela tiden nya produkter och tar gärna emot dina idéer och synpunkter kring vad du behöver i ditt dagliga arbete.

Vi producerar CAD/CAM-frästa och lasersintrade kronor och broar under varunamnet OpenMill samt e.max by OpenMill. Dessutom gör vi raka och vinklade distanser under varumärkena I-Butment X och OM-Abutment samt implantatbroar med raka och vinklade skruvkanaler under varumärkena I-Bridge X och OM-Bridge. Hos oss hittar du cementerbara kron- och broskelett i CoCr, Titan och ZiOx från singlar till helbroar utan begränsningar. Vi tar fram individuella distanser och implantatbroar till många olika implantatsystem. Dessutom har vi e.max singelkronor samt lasersmälta partiella proteser och printade modeller.

Vi tar emot digitala filer från 3Shape, exocad, TRIOS, Kavo, Etkon, Sirona inEosX5, Zirkonzahn och Armann Girbach (inkludera konstruktionsfil) och vi utför även scanning och design på inskickade modeller. Det är enkelt att ladda upp filer via vår webbportal http://order.forstec.se eller direkt till vår FTP-server.

Malmö Högskola har gjort en studie på de implantatplattformar som OpenMill tillverkar som är kompatibla med vanligt förekommande implantatsystem som visar på väldigt hög hållfasthet. Läs även vridstudien på vår egenutvecklade distansskruv till Astra Tech EV.
Hållfasthetsstudie PDF
Vridtest Studie 2019 PDF

Vi levererar snabbt och säkert

Om vi får de scannade filerna före klockan 12.00 på dagen så kan vi leverera CoCr och Titan till våra budkunder inom 24 timmar och ZiOx inom 48 timmar. För övriga kunder är våra leveranstider 48 timmar om vi får filerna före 12.00. Får vi filerna på eftermiddagen är leveranstiderna 48-72 timmar. Leveranstiden för OM-Bridge och OM-Abutment är tre arbetsdagar. Och för I-produkterna är det fem arbetsdagar för närvarande.

Du får 30 års garanti

Du får 30 års garanti på I-Bridge X, OM-Bridge, I-Butment X och OM-Abutment i Co-Cr och Titan och fem års garanti på implantatprotetik i ZiOx. Vi ersätter inte bara bron eller distansen utan täcker även kostnaden för inköpspriset av implantatet om implantattillverkaren inte tar sitt garantiansvar på grund av att OpenMill protetik har använts. På protetik för kronor och broar lämnar vi fem års garanti på alla material.

3Shape

3Shape tekniken förbättrar din produktivitet genom:

 • Hög precision.
 • Marknadens snabbaste scanner.
 • Allt i en enda scanning.
 • Hanterar i stort sett hela labbets produktion digitalt.
 • Möjlighet att gå hela vägen digitalt från tandläkaren till patient.

 

Du får en programvara som underlättar produktionen.

 • Användarvänlig mjukvara.
 • Enkelt att lära sig.
 • Möjligheter att bygga ut efter labbets krav.
 • Ett helt öppet system.
 • Allt klart för In-House produktion.

 

3Shape försäljningsvillkor.

 • Licensavgiften gäller i 12 månader och faktureras årsvis. Om inte annat överenskommits fortlöper licensen tills vidare.
 • Uppsägning av licensen ska meddelas senast tre månader innan den löper ut.
 • Support ingår i licensavgiften för 3Shape Lab Care installationer.
 • Support för Basic Package installationer finns att köpa till för 6 000 kr/år exklusive moms.

 

Här finns mer information om OpenMill

Önskar ni en gällande prislista för OpenMill var vänlig kontakta kundtjänst.

OpenMill garanti PDF
OpenMill leveranstider PDF
OpenMill omgörning PDF
OpenMill ordersedel PDF
OpenMill plattformar PDF
OpenMill shadeguide PDF

Forstec Dental AB Malmö 040 755 45 Forshaga 054 87 53 00 Stockholm 08 611 55 45 Klinik 08 55 76 51 70 OpenMill 040 31 75 45 CAD-support 010 500 61 90 Service 040 755 40 info@forstec.se