JAG JOBBAR PÅ

KLINIK

JAG JOBBAR PÅ

LABB


X

Openmill

tesch_fortec_160921_3830_small

Save

Save

För dig som satsar på digital tandvård

OpenMill finns till för dig som behöver svensktillverkad, högkvalitativ protetik. I den digitala framställningen av tandvård arbetar vi med OpenMill CAD/CAM-produktion av kronor, broar och individanpassad implantatprotetik. Vi på Forstec utvecklar hela tiden nya produkter och tar gärna emot dina idéer och synpunkter kring vad du behöver i ditt dagliga arbete.

Vi producerar CAD/CAM-frästa och lasersintrade kronor och broar under varunamnet OpenMill samt e.max by OpenMill. Dessutom gör vi raka och vinklade distanser under varumärkena I-Butment X och OM-Abutment samt implantatbroar med raka och vinklade skruvkanaler under varumärkena I-Bridge X och OM-Bridge. Hos oss hittar du cementerbara kron- och broskelett i CoCr, Titan och ZiOx från singlar till helbroar utan begränsningar. Vi tar fram individuella distanser och implantatbroar till många olika implantatsystem. Dessutom har vi e.max singelkronor samt lasersmälta partiella proteser och printade modeller.

Vi tar emot digitala filer från 3Shape, exocad, TRIOS, Kavo, Etkon, Sirona inEosX5, Zirkonzahn och Armann Girbach (inkludera konstruktionsfil) och vi utför även scanning och design på inskickade modeller. Det är enkelt att ladda upp filer via vår webbportal http://order.forstec.se eller direkt till vår FTP-server.


För att OpenMill ska kunna ta emot dina filer behöver du ha ett registrerat dentallaboratorium eller en klinik med tandteknisk verksamhet som är registrerat hos läkemedelsverket.


Malmö Högskola har gjort en studie på de implantatplattformar som OpenMill tillverkar som är kompatibla med vanligt förekommande implantatsystem som visar på väldigt hög hållfasthet. Läs även vridstudien på vår egenutvecklade distansskruv till Astra Tech EV.
Hållfasthetsstudie PDF
Vridtest Studie 2019 PDF

Vi levererar snabbt och säkert

Om vi får de scannade filerna före klockan 12.00 på dagen (lasersintrat 15.00) så kan vi leverera CoCr och Titan till våra budkunder inom 24 timmar och ZiOx inom 48 timmar. För övriga kunder är våra produktionstider 48 timmar om vi får filerna före 12.00 (lasersintrat 15.00). Får vi filerna på eftermiddagen är leveranstiderna 48-72 timmar. Produktionstiden för I-produkter, OM-Bridge och OM-Abutment är tre arbetsdagar.

Från och med 1 januari 2022 skickar vi alla försändelser från OpenMill med Posten Express. Vi debiterar 79 kr för alla försändelser upp till 50 gr. Vid order som överstiger 1 000 kr eller 10 led, bjuder vi på tillägget för expresskostnaden. Väljer du DHL eller UPS som speditör, debiterar vi dig ett enhetspris på 150 kr per försändelse.

Om du vill att vi ska skicka dina jobb som vanlig post istället, kan vi tyvärr inte följa upp och spåra ditt paket. Skulle paketet bli försenat eller komma bort, gör vi därför inte om ditt arbete kostnadsfritt.

 

Du får 30 års garanti

Du får 30 års garanti på I-Bridge X, OM-Bridge, I-Butment X och OM-Abutment i Co-Cr och Titan och fem års garanti på implantatprotetik i ZiOx. Vi ersätter inte bara bron eller distansen utan täcker även kostnaden för inköpspriset av implantatet om implantattillverkaren inte tar sitt garantiansvar på grund av att OpenMill protetik har använts. På protetik för kronor och broar lämnar vi fem års garanti på alla material. På frästa och 3D-printade bettskenor lämnar vi ett års garanti.

OpenMill Warranty Terms PDF
OpenMill garanti PDF

Model for fit control

För att underlätta för dig som kund och för att säkerställa att du får en så perfekt produkt som möjligt kan du göra enligt följande nedan. Detta är extra viktigt vid komplicerade konstruktioner med divergerande implantat.
När du skickar in ditt arbete till oss på OpenMill i Malmö så skicka med den fysiska modellen.
Rutinen kallas Model control och det ger oss en möjlighet att testa passformen på konstruktionen efter fräsning innan vi skickar tillbaka den till dig.
Model control gäller bara på de system som vi tillverkar på OpenMill i Sverige.

Information nedan hur du går tillväga.

1. Kund skriver i Comments i orderformuläret: Model Control (klicka här för att se bild)
2. Kund Designar färdigt konstruktion och skickar till OM, skickar samtidigt fysisk modell med posten.
3. OM ser Model Control kommentar och noterar detta.
4. OM fräser konstruktionen.
5. OM inväntar modell från kund och när den inkommit testar OM passformen av konstruktionen.
6. Ser allt bra ut skickas alltihop tillbaka till kund.

3Shape

3Shape tekniken förbättrar din produktivitet genom:

 • Hög precision.
 • Marknadens snabbaste scanner.
 • Allt i en enda scanning.
 • Hanterar i stort sett hela labbets produktion digitalt.
 • Möjlighet att gå hela vägen digitalt från tandläkaren till patient.

 

Du får en programvara som underlättar produktionen.

 • Användarvänlig mjukvara.
 • Enkelt att lära sig.
 • Möjligheter att bygga ut efter labbets krav.
 • Ett helt öppet system.
 • Allt klart för In-House produktion.

 

Webbportalen

Vår webbportal finns tillgänglig för dig som är kund hos OpenMill. Här hittar du mer detaljerad information om dina ordrar och fakturor. Se videon nedan för att lära dig hur webbportalen fungerar.

 

 

3Shape försäljningsvillkor.

 • Licensavgiften gäller i 12 månader och faktureras årsvis. Om inte annat överenskommits fortlöper licensen tills vidare.
 • Uppsägning av licensen ska meddelas senast tre månader innan den löper ut.
 • Support ingår i licensavgiften för 3Shape Lab Care installationer.
 • Support för Basic Package installationer finns att köpa till för 6 000 kr/år exklusive moms.

 

Här finns mer information om OpenMill

Önskar ni en gällande prislista för OpenMill var vänlig kontakta kundtjänst.

OpenMill Nyhetsbrev 2020 PDF
OpenMill Nyhetsbrev 2021 PDF

OpenMill produktionstider PDF
OpenMill omgörning PDF
OpenMill ordersedel PDF
OpenMill plattformar PDF
OpenMill Zirkon jämförelse PDF
OpenMill I-Bridge plattformsöversikt 3SHAPE metall PDF
OpenMill I-Bridge plattformsöversikt 3SHAPE zirkonia PDF
OpenMill I-Bridge plattformsöversikt EXOCAD metall PDF
OpenMill I-Bridge plattformsöversikt EXOCAD zirkonia PDF
OpenMill Ivotion

OpenMill svarspost PDF