JAG JOBBAR PÅ

KLINIK

JAG JOBBAR PÅ

LABB


X

Nyheter

Är du vår nya produktspecialist?

18 jan

 

Vi söker dig som är tandtekniker eller har erfarenhet av tandteknik och vill arbeta med försäljning av Forstecs produktsortiment till tandtekniskt laboratorium.
Du har kunskap och erfarenhet av dentalbranschen och inom modern digital tandteknik. Produktsortimentet du får arbeta med är marknadens bredaste inom både traditionell och digital tandteknik. Det består av scanners, fräsmaskiner, 3D-printers samt hela produktportföljen från vårt produktionscenter OpenMill.

I tjänsten ingår bokning och besök av kunder på ditt distrikt samt en hel del resor. Du säljer in vårt erbjudande, genomför större kundmöten och demonstrationer av produkter. Produktutbildningar kommer att genomföras så du är kunnig och trygg med det du skall sälja.

Vi letar efter en medarbetare som är resultatinriktad, självständig och utåtriktad. Du tycker om att samarbeta i team, är noggrann och strukturerad.

Vårt huvudkontor, med produktionscenter OpenMill, ligger i Malmö och vi har säljkontor i Vänersborg, Forshaga och Stockholm.

Placeringsort blir Stockholm/Mälardalen.
Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information och intresseanmälan vänligen kontakta Magnus Martinsson på mail magnus.martinsson@forstec.se

Välkommen med din ansökan!

 

Forstec söker en innesäljare

4 jan

 

Vi söker dig som är tandtekniker eller har erfarenhet av tandteknik och vill arbeta med innesälj av Forstecs produktsortiment till tandtekniskt laboratorium.

Du har kunskap och erfarenhet av dentalbranschen och gärna inom modern digital tandteknik. Produktsortimentet du får arbeta med är marknadens bredaste inom både traditionell och digital tandteknik. Det består av traditionella förbrukningsmaterial till dentallaboratorium samt scanners, fräsmaskiner, 3D-printers med tillhörande material.

I tjänsten ingår personlig kontakt med kunderna per telefon. Du säljer även in våra kampanj erbjudanden och tar emot inkommande samtal med frågor och beställningar av tandtekniska produkter.

Vi letar efter en medarbetare som gärna har säljvana, samt är utåtriktad och stresstålig.
Du tycker om att samarbeta i team, är noggrann och strukturerad.

Vårt huvudkontor, med produktionscenter OpenMill, ligger i Malmö och vi har säljkontor i Vänersborg, Forshaga och Stockholm.

Placeringsort blir Malmö.
Tillträde 1 mars 2022 eller enligt överenskommelse.

För mer information och intresseanmälan vänligen kontakta Mats Olsson på mail mats.olsson@forstec.se

Välkommen med din ansökan!

 

 

Julgåva till Naturskyddsföreningen

14 dec

I år har vi skänkt en julgåva till Naturskyddsföreningen, där vi stöttar dem i arbetet med natur och miljö.

Öppettider på OpenMill i jul

14 dec

Från och med torsdag 23 december 2021 till och med fredag 7 januari 2022 är deadline 12.00 för alla material.

Öppettider under jul och nyår:

23 december öppet 08.00 – 15.00
24 december stängt
27 december öppet 08.00 – 17.00
28 december öppet 08.00 – 17.00

29 december öppet 08.00 – 17.00
30 december öppet 08.00 – 15.00
31 december stängt
3 januari öppet 08.00 – 17.00

Lika barn leka bäst!

7 dec

Nordentic och Forstec i teknikutvecklingens centrum.

 
 – Vår vision är att samla ihop den svenska tandteknikerkåren i det stora teknikskiftet som pågår just nu. Vi ser att enskilda, mindre labb, har svårt att hänga med i utvecklingen.

Och här kan vi hjälpa till, säger Filip Truedsson, vd Nordentic.

– För att ett labb verkligen ska kunna dra nytta av sina teknikinvesteringar behöver företaget ha 15 – 20 medarbetare. Vi ger mindre labb en möjlighet att hänga med i teknikutvecklingen i en ny kostym, berättar Filip.

Nordentic har lösningar för både stora och små labb. De erbjuder större labb att gå in i Nordentic-familjen eller att fler små labb går ihop under en gemensam enhet. Det här har genomförts med framgång på flera ställen i landet.

– Det finns ju en kritisk massa för varje labb. Många enmans-labb kommer att gå i pension närmaste åren och då kan det vara svårt att motivera de teknikinvesteringar som behövs. Det finns ett fåtal stora eller medelstora labb kvar som kan vara intressanta att förvärva, men framför allt finns flera mindre. Just nu tittar vi på 1- till 2-manslabb som välkomnar den nya tekniken. Det kan vara labb som har tandläkare som jobbar i flera olika system och där det blir dyrt att ta emot filer i flera system. Även alternativet att bli anställd av oss på Nordentic finns.

Lika barn leka bäst!

– Forstec är en av ett fåtal leverantörer som agerar inom de flesta områden. Vårt samarbete underlättas när vi har en part att förhandla med. Forstec har precis som vi fördelar av stordrift, vilket ger större möjlighet att förhandla fram bra priser, säger Filip.

– Jag och vår vice vd, Johnny Tekin, har ett mycket bra samarbete med Magnus Martinsson och Tomas Sund på Forstec. Vi har en fin dialog och alla parter är lyhörda. Våra labb beställer själva direkt från Forstec och i dagarna kommer detta att ske helt digitalt direkt in i Forstecs system via en ERP-monitor. En mycket bra utveckling i vårt samarbete.

Det jag verkligen uppskattar hos Forstec är deras logistiska nätverk. Det underlättar vårt dagliga arbete, menar Filip.

Utmaningar framöver

– Det är viktigt att vi håller rätt balans i utvecklingen. Ett exempel på snabb utveckling är de digitala avtrycken från intraorala scanners som idag, för många, står för en allt större del av omsättningen. När jag började på Nordentic för fyra år sen var den siffran låg. En utmaning för oss är att parallellt med den digitala utvecklingen behålla traditionell kompetens, med gipsmodeller etc, som kommer vara en betydande del ännu ett antal år.

Sen finns ju flera konkurrenter utifrån, bland annat från Kina. De har ju i och för sig lägre löner, men skillnaden i förtjänst försvinner i takt med att svårigheterna med transporter ökar. Många stora företag i Europa drar nu ner sin tillverkning från Kina, säger Filip.  

Nordentics ledord är Trygghet, Teknik och Viljan.

– Trygghet står för att både kunder och medarbetare vet att vi finns kvar i framtiden. Och att våra garantier gäller framöver. Teknik står för att vi investerar i den senaste tekniken och i kunnande som garanterar kundens flöde. Viljan manifesterar att vi alltid arbetar hårt för att göra ett bra jobb, avslutar Filip.

Filip Truedsson har jobbat på Nordentic i fyra år och är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Han har arbetat över 20 år i servicebranschen på både små och stora företag.

En profil som passade bra när Nordentic ville utveckla bolaget och behövde en generalist och projektledare som får med sig de labbchefer som vill delta i branschens förändring.

Nordentic är Nordens största nätverk av dentallabb med 11 serviceorienterade lokala labb med hög kompetens och lång erfarenhet. Labb som står för tillförlitlighet, hög service och förstklassig teknisk kompetens. De flesta entreprenörer som väljer att gå med i Nordentics nätverk fortsätter att vara verksamma som chefer för sina dentallabb. Labben drivs med andra ord i stor utsträckning fortfarande av sina grundare. På så sätt behålles den entreprenöriella prägeln.

Skånerundan gör uppehåll i jul!

30 nov

Från och med vecka 51, 2021 till och med vecka 1, 2022 kommer vi istället skicka din beställning.
Deadline för din order är 15.00 på måndagar och du får din leverans som vanligt på onsdagar.
Onsdag 12 januari 2022, kör vi som vanligt igen.

Äldre nyheter
Forstec Dental AB Malmö 040 755 45 Forshaga 054 87 53 00 Stockholm 08 611 55 45 Klinik 08 55 76 51 70 OpenMill 040 31 75 45 Support 010 500 61 90 Service 040 755 40 info@forstec.se