JAG JOBBAR PÅ

KLINIK

JAG JOBBAR PÅ

LABB


X

Lite bättre, lite roligare

Foretaget
Från höger – Forstecs styrelse med Magnus Martinsson, Tomas Sund och Rolf Zetterberg.

– Vi jobbar för hela tandvården och utvecklar den digitala verksamheten med våra produkter från OpenMill. Här finns de bästa lösningarna för företag som jobbar som tandtekniker, tandläkare och med CAD/CAM-produktion, säger Magnus Martinsson, vd på Forstec Dental.
– Att slå ihop Forshaga och M-Tec är verkligen en ”perfect match”, säger Tomas Sund, ordförande i Forstec. Två företag med bra produktportföljer på grossistsidan som nu tillsammans ger ett ännu bättre erbjudande till dig som arbetar med tandvård. Från produktsortiment till kunskap, support, leverans och service.

– Forstec är ett nytänkande företag som är lite bättre och lite roligare. Bredare erbjudanden, bättre priser och bättre förutsättningar, berättar Magnus.
Företaget har en gedigen bakgrund och ägs av tre entreprenörsfamiljer med lång erfarenhet från dentalbranschen. Nu får vi också möjlighet att ha ännu fler stödfunktioner än tidigare, till exempel utökad maskinservice och CAD-support etc. Vi kommer också att kunna satsa ännu mer resurser på egen utveckling av produkter. Våra webbshopar görs om och innehåller nu marknadens största sortiment.

Lite bättre på digital tandvård
Forstec samlar produktionsteknik inom digital tandvård och svensk CAD/CAM-framställd protetik på ett och samma ställe i det egna fräscentret OpenMill i Malmö. Här finns den senaste tekniken och kunskapen samlad för en kostnadseffektiv och industriell produktion.

– Vi jobbar med tandtekniska labb som har egen produktion men som skickar oss en del av flödet och sedan själv färdigställer protetiken. Andra kunder är mindre labb utan egen utrustning som behöver hjälp som kräver mer avancerad utrustning  än vad man har på egna labbet. Forstec kan investera i scanners, fräsar och printers med högre kapacitet och den senaste tekniken och blir labbets förlängda arm, konstaterar Magnus.

Spännande mötesplats
– Vi ser till att alla våra kunder kan erbjuda de produkter och tjänster som deras kunder efterfrågar, lovar Tomas.

Vår satsning på produkter för tandläkare i och med samarbetet med vår tyska partner gynnar även de tandtekniker som handlar från oss. Kurser i nya material och digital teknik gör Forstec till en spännande mötespunkt både för tandläkare och tandtekniker.

– Jag träffar många företag som inte är tekniskt intresserade eller vill lägga tid på att få egen utrustning att fungera. De har räknat på att det är bättre ekonomi i att skicka i väg vissa jobb till OpenMill som känns tryggt och pålitligt. Och svenskt, avslutar Magnus.