Kvällskurs med Kuraray: Optimerad sintring och cementering av zirkonia

Denna kvällskurs 19 september fokuserar vi på att optimera sintringsprocessen för zirkonium, och ge en omfattande förståelse för cementering av zirkoniumrestaureringar med Panavia V5.

Tillsammans med Deyar Mahmood från Kuraray-Noritake bjuder vi dig på kvällskurs 19 september.

Denna kurs erbjuder en omfattande genomgång av både sintrings- och cementeringsprocesser för zirkonium, vilket är avgörande för att uppnå högkvalitativa och hållbara dentala restaureringar.

Kursinnehåll:

Zirkonium – Optimerad sintring för bättre resultat

Zirkonium är ett material känt för sin temperaturkänslighet, vilket gör sintringsprocessen kritisk för att uppnå önskade estetiska och hållbarhetsresultat. I denna kursdel kommer vi att utforska den vetenskapliga grunden för zirkoniumsintring, förstå hur små temperaturvariationer kan påverka slutprodukten, och diskutera de senaste tekniska innovationerna och forskningsrönen inom området. Vi kommer även att fokusera på Multi-Layer zirkonium och strategier för att optimera sintringsprocessen för detta specifika material.

Cementering av Zirkonia – Fördelarna med Panavia V5 med Vetenskaplig Botten

Vi kommer att fördjupa oss i cementering av zirkonrestaureringar, med särskilt fokus på det resinbaserade cementet Panavia V5. Vi kommer att undersöka den vetenskapliga basen för Panavia V5, inklusive MDP-tekniken och dess bindningsmekanismer, förberedelsemetoder för keramiska material, och praktiska steg-för-steg-guider för adhesiv cementering. Dessutom kommer vi att diskutera strategier för att minska cementanvändning och hur valet av rätt cement påverkar estetiska och långsiktiga resultat.

Datum: 19 september 2024
Pris: 1 500 kr.
Transport och boende bekostas av kursdeltagaren.
Plats: Forstec Dental, Ridspögatan 6, Malmö.
Kursgivare: Deyar Mahmood, PhD, CDT – Kuraray-Noritake Norden.
Kursvärd: Philip Ericson, Forstec Dental.

Anmälan: Senast 5 september, till sermin.iljazovska@forstec.se, 072 644 64 84

Vid avanmälan mindre än tio dagar före kurstillfälle debiteras 50 % av kursavgiften om man inte har läkarintyg, då krediteras 100 %.

    Anmälan

    Fyll i dina kontaktuppgifter nedan och anmäl dig till kvällskursen Kvällskurs med Kuraray: Optimerad sintring och cementering av zirkonia 19 september i Malmö.


    logo