JAG JOBBAR PÅ

KLINIK

JAG JOBBAR PÅ

LABB


X

Inhouse lönar sig

toniweb

-Vi har sett att det traditionella sättet att jobba inte längre hjälper oss att utvecklas. Konkurrensen från Asien och lågprislab gör att man som tandtekniker måste satsa på ny teknik. Jag hoppade på tåget med egen scanning tidigt. Och idag arbetar vi nästan uteslutande med egen fräs och scanner, berättar Toni Uski på Tulo tandteknik AB i Täby. Inlärningstiden är relativt stor när man satsar på ny teknik men jag tycker att det är värt varenda minut som jag lagt ner.

Fördel för patienten
Toni och hans kollegor har en ständigt en dialog med sina tandläkare om vad man kan göra med de material som de har tillgång till idag.
-Passformen blir mycket bättre när vi gör broar i vår egen fräs, säger Toni. Vi kan till exempel,  när vi gör en full anatomisk zirkoniumbro, först göra en temporär bro i plas  så kallad PMMA. Tandläkaren gör inslipning och anpassning på patient och skickar sedan den temporära bron tillbaka till oss för scanning. Det innebär en stor fördel för patienterna.

-Zirkonium och alla nya material är en fullvärdig ersättning till metall. Det finns inga fördelar med metall och det är ingen skillnad prismässigt. Vi kan helt enkelt leverera bättre produkter till samma pris. Inhouse lönar sig och maskinen är snabbt betald, konstaterar Toni.

Tulo tandteknik har en äldre fräs som de har kört tills de kände att det behövdes mer kapacitet. Nu har företaget köpt en Zenostar Select som gör att man har växlat upp och kan utöka ordentligt.

– Det roligaste med mitt arbete är att hänga med i utvecklingen och ta fram nya lösningar. Det här är den bästa investering jag gjort. Jobben blir både snyggare och bättre och vi får ständigt mer jobb, avslutar Toni.

Forstec Dental AB Malmö 040 755 45 Forshaga 054 87 53 00 Stockholm 08 611 55 45 Klinik 08 55 76 51 70 OpenMill 040 31 75 45 Support 010 500 61 90 Service 040 755 40 info@forstec.se