JAG JOBBAR PÅ

KLINIK

JAG JOBBAR PÅ

LABB


X

Företaget

Lite bättre, lite roligare

Forstec är bästa valet för dig som behöver varor och utrustning till tandtekniska labb och tandvårdskliniker. För dig som är intresserad av svensk CAD/CAM-framställd protetik i världsklass finns vårt produktionscenter OpenMill. Hos oss får du branschens bästa villkor och tillgång till de mest intressanta tillverkarna. Och den bästa servicen!

Vårt eget varumärke OpenMill hittar du inom digital produktion av tandtekniska ersättningar. Vi på Forstec fortsätter att utveckla nya produkter och plattformar inom dental CAD/CAM-tillverkning. Dessutom har vi ett samarbetsavtal med en av Europas största dentalbolag med ett heltäckande sortiment och vi kan distribuera förbrukningsmaterial till alla Sveriges tandläkarkliniker.

Tillsammans med oss kan du som är tandtekniker och tandläkare ta del av nyheter och lyssna på intressanta föreläsningar eller själva testa i vårt kurscenter.

Varmt välkommen till oss på Forstec!

 

Fakta om Forstec

Forstec ägs av tre entreprenörsfamiljer med lång erfarenhet från dentalbranschen.
Forshaga Dentaldepå grundades 1937 och är välkänt som en dentaldepå för tandteknikern som levererat hög service, bra logistik med ett brett och prisvärt sortiment. Under 2015 startades det nya affärsområdet grossist för tandläkare.
M-Tec Dental startades 2008 då A-dental köptes upp av Martinsson Meditec.

Den CAD/CAM-baserade produktionen OpenMill påbörjades 2010 och blev startskottet till satsningen på digital tandvård. Målsättningen har varit att ha ett tätt samarbete mellan tandläkare, tandtekniker och industriell CAD/CAM-produktion. Verksamheten i OpenMill kombineras med en traditionell depåverksamhet för tandtekniker och tandläkare med lager, kontor och produktion i Malmö och Stockholm.
Zelda Dental startades 1978 med olika agenturer för tandtekniska produkter.

• Forshaga Dentaldepå startades år 1937.
• Förvärvades av Tomas Sund år 2010.
• Zelda Dentals verksamhet övertogs 2014 av Forshaga Dentaldepå.
• M-Tec Dental AB startade 2008 som en grossist till tandvården av Magnus och Thina Martinsson samt Tommy Nilsson.
• Vårt CAD/CAM-produktionscenter Open Mill startades 2010 av M-Tec Dental.
• 2016 fusionerades Forshaga Dentaldepå och M-Tec Dental AB och blev Forstec Dental AB ägt av familjerna Martinsson, Sund och Zetterberg.
• 2019 förvärvades Kulzer produktionscenter med produkterna I-Bridge X, I-Butment X och I-Bar X.